HELCO

Profesionism & experienta . O solutie perfect

Ce trebuie sa respecti atunci cand vrei sa lucrezi cu noi

Cum poti taia pe laser la HELCO?

Taierea laser se foloseste de datele tehnice oferite de desenele CAD pentru a oferi piese desfasurate a unor piese de o complexitate ridicata. Noi, la HELCO, avem un departament de proiectare care incearca sa optimizeze timpii de productie de la concept pana la piesa taiata. In caz ca nu ai desene CAD , noi putem sa creem fisierele CAD bazandu-ne pe o schita dimensionata rudimentar , piese fizice sau chiar revense engineering. Totusi, desenele CAD ( dxf , dwg , sdprt , part ,  asm ) permit scurtarea destul de consistent a timpilor de productie.Informatiile de proiectare precum grosimea si materialul trebuie specificate clar pe desene / informatiile suplimentare oferite.

 

Gaura minima poate ajunge minim la 80 % din grosimea materialului. Spre deosebire de presaj ( blanking ) , economii se pot obtine prin croire sau taierea liniilor comune. Totodata, operatii secundare de debavurare pot fi reduse sau eliminate. Noi realizam planele de taiere pe calculatoarele noastre, folosind softul masinii TruTops ( Tops ) si in urma caruia incercam sa obtinem o utilizare cat mai buna a materialului precum si timpi de masina cat mai buni. 

Ce materiale poti sa tai ?

Pe laser se poate taia materiale metalice . Mai exact

 

  1. Otel carbon si aliaje ( OL37 , OL 52 , etc ) - grosimi pana la 20 mm 
  2. Otel inoxidabil sau inox ( Inox 430 , 304 , 316 , 316L si aliaje - austenitic si feritic )  grosimi pana la 12 mm
  3. Aluminiu gros pana la 12 mm
  4. Tabla zincata si tabla striata

 

Ai un proiect 3D ? 

Mult mai bine. Noi lucram cu SolidWorks si incercam sa adaptam toate piesele la productia noastra astfel incat sa respectam toate cotele. Ne poti trimite proiectul sau poti sa ne trimiti fisierele de executie conform urmatoarelor reguli :

 

  1. fisierele trebuie sa fie individuale , salvate in format DXF
  2. Layerele corecte - alb pentru taiere , rosu pentru informare ( nu se taie ) , verde linie de indoire
  3. Se prefera liniile si arcurile , urmandu-se evitarea polylines sau spline.
  4. Scara folosita sa fie 1:1 ( atentie foarte mare aici ) 
  5. Fisierele DXF se salveaza impreuna cu numarul de bucati si se grupeaza pe directoare in functie de material si grosime ( exemplu INOX4\piesa1_4_buc.dxf ; INOX4\piesa2_2_buc.dxf )  unde INOX4 este directorul creat.
  6. Ulterior toate aceste fisiere DXF se arhiveaza si se trimit pe mail. Ca masura de verificare se poate trimite un fisier excel unde se specifica numarul de bucati , materialul si denumirea piesei

CE ESTE DXF-ul ?

DXF sau Data Exchange Format/Data Interchange Format a fost dezvoltat de Autodesk si a fost folosit pentru CAD ( computer Aidded Design ). Acest format a fost dezvoltat ca un format universal astfel incat documentele AutoCad sa fie deschisecu usurinta de orice program. DXF-ul este similar cu DWG dar este mult mai compatibil deoarece este bazat pe ASCII ( text ) . A fost introdus in 1982 ca parte a AutoCad 1.0. Autocad release 10 ( octombrie 1988 ) si mai sus permit atat format ASCII cat si Binary. DXF-ul este unul din cel mai suportat format vectorial din lume. Fisierele DXF sunt usor de parcurs deoarece se bazeaza pe text.

Exportarea fisierelor DXF din AutoCAd permit productia fisierelor polyline DXF care vor permite interpretarea lor de catre softurile CNC actuale.